Oleme tänulikud selle aasta eest, mil saime teha huvitavaid näitusi, ilusat käsitööd ja võõrustada vahvaid külalisi. 

Ukraina toetamise aasta

Meid kõiki on šokeerinud
kuritegeliku Venemaa alustatud sõda Ukrainas ja mõjutanud me selle aasta tegemisi.
2022. aasta alguses saime valmis oma 2. korruse käsitöösaali ja oma aastat ei alistanud me kangaste trükkimise ja tikkimisega vaid hoopis varjevõrkude tegemisega Ukraina heaks.
Me pere võttis enda juurde elama ka ühe Ukraina sõjapõgenikest pere, kellele suvel saime pakkuda ka lisasissetulekut Tädi Šura köögis.

Teatripuhveti aasta

Sel aastal oli taas me hoov teatripuhvetiks Tartu Uue Teatri suvelavastusele Serafima&Bogdan, kus saime terve augusti jooksul pakkuda teatrikülastajatele kohalikke toitusid. Kui 2021. aaastal tuli augustis teatrikülastajat soojendafa, sest õues oli väga külm ja sadas, siis 2022. aasta suvel tuli jahutada, sest ka ööd olid kuumad 😊

Näituste aasta

Sel aastal avasime koostöös kunstnik Eve Valperiga näituse "Ikooni sünd",  disainer Õnne Uusi kangatrükinäituse "Sinise lummuses", Danila Rygovski näituse lubokkidest "Kas vanausulised naeravad?

Filmimise aasta

Detsembris lõpetasime dokumentaal-portreefilmi filmimise.  Rešissöör Maido Selgmäe filmis ühe aasta ikoonimeister Pavel Varunini tegemisi. Film "Ikooni lugu" esilinastub 2023. aastal. Eriti tänulikud oleme Finfestra OÜle sh Raivo Raudsepp , kes filmimise kulu täies mahus enda kanda võttis. Filmi käigus valminud ikooni kinkisime Mustvee Vanausuliste palvelale.

Keskuses käis augustis ka filmimas X ja sündis ülevaade Varunini tegemistest.

Ka Osoon käis meil külas ja tegi toreda klipi sigurimuuseumist